nieuws

Meest duurzame overheidsgebouw staat in Groningen

regios

Eind 2013 kende de Dutch Green Building Council de 47.000 m2 omvattende huisvesting van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en de Belastingdienst in Groningen de BREEAM-NL In Use score van vier sterren toe. De certificering is uniek voor een bestaand kantoorpand van een dergelijke omvang.

Meest duurzame overheidsgebouw staat in Groningen

Dit is het eerste bestaande kantoorpand van de Nederlandse rijksoverheid met deze certificering. Strukton Worksphere beheert en exploiteert het pand. Met de toekenning zijn de duurzaamheidsambities zoals werden vastgelegd in het DBFMO-contract, behaald. Deze contractvorm maakt het mogelijk dat één partij binnen alle fasen duurzaamheid invult zonder dat daarbij ambities verloren gaan. Bij de huisvesting van de DUO en de Belastingdienst wordt onder andere afval gescheiden in zes stromen en wordt dit afval bijna geheel hergebruikt. Daarnaast is er alles aan gedaan om de bestaande ecologie te handhaven en verbeteren. Ook werd er beton van de oudbouw gebruikt bij de nieuwbouw.

Reageer op dit artikel