nieuws

Meer woningen en minder sociale huur Veemarkt

regios

Het gemeentebestuur van Utrecht opteert voor meer woningen en minder sociale woningbouw op het Veemarktterrein in Utrecht, meldt RTV Utrecht. Ongeveer 40 procent van de nieuwbouw op het Veemarktterrein was bestemd voor sociale woningbouw, zowel huur als koop. Het bestuur wil dat percentage bijstellen naar 23 tot maximaal 33 procent.

Meer woningen en minder sociale huur Veemarkt

In een voorstel aan de gemeenteraad noemt het gemeentecollege als argument de veranderde marktvraag. Ook pleit het college voor 637 woningen in plaats van de geplande 500 tot 580 woningen op het terrein naast de A27. Daarvoor moet het bestemmingsplan worden aangepast.

Op de Veemarkt ontwikkelen marktpartijen, woningcorporaties en particulieren. Zo is eindbelegger Bouwinvest beoogd eigenaar van 157 huurwoningen in het centrale deel van de Veemarkt die eind 2015 zullen worden opgeleverd. Corporatie Bo-ex begint in de loop van dit jaar met de bouw van een aantal huurwoningen. En Utrecht geeft eind januari bouwveld L (45 woningen) uit aan projectontwikkelaars en andere professioneel ontwikkelende partijen voor mede-opdrachtgeverschap.

Reageer op dit artikel