nieuws

Herstructurering Food Center Amsterdam definitief gegund

regios

Het consortium VolkerWessels Vastgoed en Ballast Nedam Bouw & Ontwikkeling kan beginnen met de herontwikkeling van het terrein van het Food Center in Amsterdamse stadsdeel West. Het gemeentebestuur gaf de definitieve opdracht voor de herontwikkeling van het Food Center en de bouw van een nieuwe woonwijk.

Herstructurering Food Center Amsterdam definitief gegund

De markante Centrale Markthal met verschillende horecagelegenheden moet de publiekstrekker worden van het gebied. Er komen in totaal 1.600 woningen en 100.000 m2 bedrijfsruimte.

Het consortium Wessels Vastgoed/ Ballast Nedam verbindt zich voor een periode van 25 jaar aan de transformatie van het gebied van 23 hectare. Niet alleen voor de bouw en financiering, maar ook voor de exploitatie en het beheer van het nieuwe Food Center. De gemeente draagt maximaal 20 miljoen euro bij aan de herontwikkeling.

Op het huidige bedrijventerrein komt een nieuwe woonwijk met ongeveer 1.600 woningen, genaamd Het Marktkwartier. De monumentale Centrale Markthal wordt het kloppende hart, met winkels, restaurants, een hotel en ruimte voor evenementen. Ook de openbare ruimte tussen de gebouwen moet in de toekomst een prettige verblijfsplaats worden. Het terrein vormt zo niet langer een barrière in de stad, maar zal er onderdeel van zijn, onder andere door een nieuwe fietsverbinding van Oost naar West die langs de Centrale Markthal gaat lopen.

De huidige gebouwen worden op het vernieuwde terrein deels vervangen door duurzame nieuwe bedrijfsruimtes. De naar verwachting ongeveer 100.000 m2 aan bedrijfsruimte zal zo veel mogelijk aansluiten op de aangrenzende bedrijfsbebouwing. Zo wordt de overlast voor omwonenden zo veel mogelijk voorkomen. Ook de overlast van vrachtwagens in de Jan van Galenstraat zal afnemen. Daardoor zal de lucht- en omgevingskwaliteit sterk verbeteren.
De herstructurering begint direct en is volledig in handen van het consortium.

Meer informatie: www.herstructureringfoodcenter.amsterdam.nl

Reageer op dit artikel