nieuws

Zorgen in Kamer over Lelystad Airport

regios

De Tweede Kamer is er nog niet gerust op dat het goed komt met de uitbreiding van de luchthaven in Lelystad. Het vliegveld moet een overloop worden voor Schiphol, maar dan moeten luchtvaartmaatschappijen wel bereid zijn over te stappen naar Lelystad Airport. Staatssecretaris Wilma Mansveld sprak woensdag 18 december in de Tweede Kamer van een ‘spannende fase’ in de ontwikkeling van het vliegveld.

Zorgen in Kamer over Lelystad Airport

PVV-kamerlid Dion Graus was het somberst gestemd over de luchthaven in Lelystad. Hij voorziet een ‘Betuwelijndebacle’. Zijn CDA-collega Sander de Rouwe maakt zich veel zorgen over het businessplan. Dat ligt er nog steeds niet, terwijl over minder dan een jaar het definitieve besluit moet vallen over de verdere ontwikkeling van Lelystad Airport.

Een meerderheid in de Kamer ziet wel de noodzaak van de ontwikkeling van Lelystad tot een toeristische luchthaven. Veel fracties vragen zich echter af of de locatie aantrekkelijk genoeg is, vooral omdat er niet ’s nachts gevlogen wordt. Staatssecretaris Mansveld zegt dat maatschappijen nu verleid moeten worden om te verkassen. Dat ze in het openbaar niet meteen staan te springen, kan deel uitmaken van de onderhandelingsstrategie, zo hield ze de Kamer voor. Zelf heeft ze geen inzicht in de voortgang, omdat dit een zaak is van de Schiphol Group, waar Lelystad Airport een onderdeel van is. Het businessplan moet komend voorjaar klaar zijn.

Reageer op dit artikel