nieuws

Wilhelminaplein Leeuwarden Beste Openbare ruimte

regios

Het Wilhelminaplein in Leeuwarden heeft de Falco Award Beste Openbare Ruimte 2013 gewonnen. Dit werd bekendgemaakt tijdens het Landelijk Congres Openbare Ruimte op 11 december in Zaanstad.

Wilhelminaplein Leeuwarden Beste Openbare ruimte

De prijs bestaat uit een stalen bokaal en een artikel in het vakblad Stedelijk Interieur, het vakblad voor stedenbouw en architectuur. Aan het plein staat het nieuwe Fries Museum en een nieuwe pleinwand met winkels en appartementen. Daarnaast heeft het een ondergrondse parkeergarage. Het plein is voorzien van een tapijt van drie soorten natuurstenen klinkers in een gevarieerde bestratingsrichting. In de bestrating zijn led-lampen, afwateringslijnen en kleine fonteinen verwerkt, die het plein verlevendigen, zowel overdag als ‘s nachts. Op het Wilhelminaplein is de wekelijkse Vrijdagmarkt en het is geschikt voor grootschalige evenementen. Vanaf 18 december staat het Glazen Huis van 3FM Serious Request op het Wilhelminaplein.

Reageer op dit artikel