nieuws

Slotervaartziekenhuis toch naar MC Groep

regios

Slotervaartziekenhuis toch naar MC Groep

Het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam komt toch in handen van zorgondernemer Loek Winter. Dit heeft de tijdelijk onafhankelijk bestuurder van de holdings van het ziekenhuis, Charlotte Insinger, donderdag (12 december) bekendgemaakt.

Insinger had tot afgelopen middernacht de tijd om de overeenkomst te ontbinden. Zij heeft besloten om dat niet te doen. De deal was aangevochten door voormalig bestuursvoorzitter Aysel Erbudak, die met haar kinderen minderheidsaandeelhouder is in het ziekenhuis. Ook de Ondernemingskamer van het gerechtshof zette woensdag grote vraagtekens bij de koopovereenkomst met de MC Groep van Winter, maar gaf Insinger de bevoegdheid te beslissen.

De bestuurder zegt alle punten en belangen die de Ondernemingskamer in zijn beschikking heeft benoemd ‘zorgvuldig tegen elkaar te hebben afgewogen’. Ze heeft ‘in het belang van alle betrokkenen besloten om de koopovereenkomst niet te ontbinden’. De hele nacht is nog onderhandeld met alle partijen over een alternatief plan. Maar deze optie om tot 1 februari de tijd te nemen voor de indiening van een overnamebod door de aandeelhouders Erbudak c.s. bleek onhaalbaar, aldus Insinger. Naar verluidt wilden zorgverzekeraar Achmea en huisbankier ING niet meewerken. Erbudak had laten weten met een internationaal ziekenhuisconcern te werken aan een alternatief plan voor het Slotervaartziekenhuis.

Reageer op dit artikel