nieuws

Scientology vestigt hoofdkantoor aan Wibautstraat

regios

De Scientology Kerk heeft voor ruim 5 miljoen euro een complex gekocht van ongeveer 6.000 m2 aan de Wibautstraat 112-128 in Amsterdam. Dit moet worden verbouwd tot de nieuwe ‘Ideale Org’ van de Amsterdamse tak van de sekte.

Scientology vestigt hoofdkantoor aan Wibautstraat

Dat meldde Het Parool zaterdag 14 december. Volgens de krant verbouwt de Scientology het complex, een voormalig bedrijfsverzamelgebouw, voor een fors bedrag tot een hoofdkwartier dat allure en succes moet uitstralen.

De vorige eigenaar, vastgoedbelegger Tasman Properties, lijdt fors verlies op het complex aan de Wibautstraat. Tasman kocht het in 2007 voor 15 miljoen euro, 10 miljoen meer dan er nu voor wordt betaald.

Scientology is nu gevestigd aan de Nieuwezijds Voorburgwal 116-118. Deze panden worden gehuurd van vastgoedontwikkelaar Libra International. De laatste jaren had de sekte moeite met het betalen van de huur. In Het Parool bevestigde een woordvoerder van Libra dat het huurcontract komend jaar wordt beëindigd.

Reageer op dit artikel