nieuws

Primeur kluswoningen voor studenten

regios

Als eerste stad in Nederland biedt Den Haag kluswoningen voor studenten aan. Dit nieuwe concept is onderdeel van het aanbod van ruim honderd kavels en honderd kluswoningen die in het voorjaar van 2014 in de verkoop gaan. Wethouder Marnix Norder (Stadsontwikkeling en Volkshuisvesting) heeft dat bekendgemaakt.

Primeur kluswoningen voor studenten

De kluswoningen voor studenten en jongeren staan in de Schilderswijk. In de Suze Robertsonstraat kunnen zes tot negen studenten de voormalige schoolmeesterwoning van De Ravensteinschool samen kopen. De kosten liggen op rond de 20.000 euro per student. Voor jonge starters komen er kluswoningen in de Van der Vennestraat. In de Stortenbekerstraat komen twintig van deze woningen vrij voor particulieren in de voormalige meisjesschool.

Het nieuwe aanbod bestaat uit ruim honderd woningen, aanzienlijk meer dan de zeven in 2012 en de tien in 2013. De gemeente komt hiermee tegemoet aan de grote vraag naar dit type woning. In een voormalig kantoorgebouw aan de Junostraat in de Binckhorst, komt het grootste kluscomplex van Den Haag met 67 kavels voor appartementen en werkruimtes. En er komen twaalf kluswoningen vrij in een oud schoolgebouw in de Kepplerstraat (Valkenboskwartier).

Reageer op dit artikel