nieuws

Plek Rijksakademie wordt definitief

regios

De Rijksakademie van beeldende kunsten wordt eigenaar van de Kavallerie-kazerne in Amsterdam. Dat hebben minister Jet Bussemaker (OCW) en verantwoordelijk wethouder Carolien Gehrels maandag met elkaar beklonken.

Plek Rijksakademie wordt definitief

De kazerne was eigendom van het Rijk, dat het doorverkoopt aan de gemeente. Die verstrekt het pand aan de Sarphatistraat in erfpacht aan de Rijksakademie, die er al sinds 1992 zit. Het instituut moet hiervoor 3 miljoen euro betalen, dat ze met behulp van het Trustfonds Rijksakademie moet zien te bekostigen. Hiervoor zoekt de instelling nog financiële steun bij particulieren, fondsen en bedrijven. Door het gebouw in eigendom te krijgen, worden de kosten voor huisvesting beheersbaar, stelt de Rijksakademie. Het instituut biedt plek aan zo’n 50 beeldend kunstenaars uit de hele wereld. Zij mogen er maximaal 2 jaar werken onder leiding van internationale professionals.

Reageer op dit artikel