nieuws

Hoogste punt nieuwbouwflat in Zwolle

regios

De bouw van de 25 huurappartementen van woningcorporatie SWZ aan de Geert Grootestraat in Dieze-Oost in Zwolle bereikte gisteren het hoogste punt. De bouwers van Hegeman Bouwgroep liggen hiermee goed op schema, laat SWZ weten.

Hoogste punt nieuwbouwflat in Zwolle

De nieuwbouw wordt naar verwachting in april 2014 opgeleverd. Het is het tweede nieuwbouwcomplex van SWZ aan de Geert Grootestraat. Het komt in de plaats van 21 gesloopte maisonnettes. De architectuur van het nieuwe appartementencomplex, ontworpen door architectenbureau Inbo, past bij de jaren vijftig-uitstraling van Dieze-Oost. Elementen die terugkomen in het gebouw zijn onder meer de hekjes op de balkons, de rollagen in het metselwerk en de indeling van de ramen. De hoofdingang komt aan de kant van de parkeerplaats. Er zijn vijf bouwlagen. Op iedere bouwlaag bevinden zich vijf driekamerappartementen. Alleen op de begane grond is één tweekamerappartement. De huurprijzen liggen onder de huurtoeslaggrens.

Reageer op dit artikel