nieuws

Herbouw ’t Loon naar volgende fase

regios

De eerste fase van de herbouw van winkelcentrum ’t Loon in Heerlen is opgeleverd. De voorbereidingen voor de tweede fase, de herbouw van C&A , zijn afgerond. Dat meldt vastgoedbelegger NSI.

Herbouw ’t Loon naar volgende fase

De eerste fase betrof de nieuwe entree, die het winkelcentrum een uitnodigend gezicht naar de binnenstad biedt. In de tweede fase wordt begonnen met de nieuwe winkel van C&A. Die zal naar verwachting medio 2014 worden opgeleverd en in september 2014 opengaan voor het publiek. Vervolgens zal de bestaande winkel worden verbouwd en samengevoegd met het nieuwbouwdeel. Dit werk wordt naar verwachting eind 2014 opgeleverd. De winkel wordt ingericht op basis van het nieuwste C&A-winkelconcept. In maart/april 2015 opent de geheel vernieuwde winkel de deuren. De totale oppervlakte van de nieuwe winkel bedraagt ongeveer 4.000 m2.

De herbouw van de eerste fase betrof het terugbrengen van een herkenbare entree, 2.500 m2 winkelruimte en de parkeerplaatsen in het souterrain van de parkeergarage van Q-park. Daarnaast wordt om C&A te faciliteren 2.800 m2 bestaande winkelruimte gerenoveerd. NSI grijpt de herbouw aan om het winkelcentrum opnieuw op de kaart te zetten. Dat gebeurt zowel door de terugkeer van de grote C&A-winkel als door het verbeteren van de routing en indeling. Winkelcentrum ’t Loon werd in 2011 tijdelijk gesloten en moest deels worden gesloopt nadat de parkeergarage verzakte.

Reageer op dit artikel