nieuws

Breeam Outstanding voor distributiecentrum Tilburg

regios

Op bedrijventerrein Vossenberg II in Tilburg heeft Heembouw in opdracht van belegger Dok Vast een uiterst duurzaam distributiecentrum gebouwd. Deze week kende de Dutch Green Building Council het certificaat Breeam-NL Outstanding toe aan het ontwerp van Habeon Architecten.

Breeam Outstanding voor distributiecentrum Tilburg

Breeam-NL is het meest toegepaste certificeringssysteem voor duurzaam bouwen in Nederland. Outstanding is de hoogst mogelijke kwalificatie (vijf sterren). Met een score van 87,13 procent was het de hoogste Outstanding-score in Nederland. Het nieuwe bedrijfspand is begin december opgeleverd na een ultrakorte bouwtijd van 21,5 weken, gerekend vanaf het begin van het heiwerk. Het distributiecentrum bestaat uit vier hallen en omvat ongeveer 43.000 m2. Inmiddels is het deels in gebruik genomen door DB Schenker/Nokia Siemens Networks.

Reageer op dit artikel