nieuws

Blok geeft startsein herontwikkeling ministeries

regios

Stef Blok, minister van Wonen, geeft maandag 16 december het startsein voor de transformatie van de voormalige ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken in het Wijnhavenkwartier in Den Haag. Met 110.000 m2 wordt het de grootste herontwikkeling van kantoorruimte in Nederland. De ministeries worden getransformeerd naar 170 appartementen, commerciële voorzieningen en de campus Den Haag van de Universiteit van Leiden. De panden staan sinds begin dit jaar leeg.

Blok geeft startsein herontwikkeling ministeries

Over de herontwikkeling bereikten de gemeente Den Haag, Heijmans en Syntrus Achmea Real Estate & Finance in juli na driekwart jaar onderhandelen een akkoord. Twee pensioenfondsen – het Pensioenfonds voor de Landbouw en het Pensioenfonds voor de Rabobank – investeren in de herontwikkeling. Heijmans gaat de twee ministeries verbouwen. De eerste fase van de gebiedsontwikkeling heeft een contractwaarde van 65 miljoen euro. Deze omvat de bouw van de appartementen, de aanleg van 224 parkeerplaatsen, 1.000 m2 commerciële ruimte en ruim 13.000 m2 campus. Heijmans verwacht deze fase medio 2016 afgerond te hebben. Syntrus Achmea Real Estate & Finance is de beoogde afnemer van 132 van de 170 appartementen.

Reageer op dit artikel