nieuws

Blackstone en Multi: Forum Rotterdam gaat door

regios

De realisatie van Forum Rotterdam gaat gewoon door. Dat zeggen woordvoerders van Multi Corporation en zijn eigenaar Blackstone in reactie op geruchten dat het grootschalige winkel-, woning- en hotelproject in de Maasstad is afgeblazen.

Blackstone en Multi: Forum Rotterdam gaat door

‘Absoluut onjuist’, zegt Richard Dowler van Blackstone, de Amerikaanse investeringsmaatschappij die afgelopen zomer Multi inlijfde. Ook Multi-woordvoerder Ellen van der Feltz weerspreekt het bericht dat het project op losse schroeven zou staan. Over de status van Forum Rotterdam zegt ze: ‘Er loopt nog een procedure tegen het project, aangespannen door Roel Widou (eigenaar van het vlak bij de planlocatie gelegen Café Raoel, red.). De uitspraak verwachten we begin 2014. In het kader van die procedure vinden we het niet verstandig om al eerder te beginnen met de bouw.’

In de markt gaan al langer geruchten dat Forum Rotterdam zou zijn geschrapt. Het lokale medium Dichtbij.nl, onderdeel van de Telegraaf Media Groep, schreef er 12 december over. Op 21 november twitterde Cor Molenaar, hoogleraar e-marketing aan de Erasmus Universiteit Rotterdam: ‘Het gerucht: winkelcentrum Forum in Rdam gaat niet door! Zal er nu in de bestaande winkelgebieden worden geïnvesteerd door gemeente? Hopelijk!’

Het plan voor Forum Rotterdam omvat 35.000 m2 aan winkels en restaurants (waarvan 6.000 m2 herontwikkeling), 4.000 m2 cultuur/leisure, 12.500 m2 nieuwe kantoorruimte, 5.500 m2 kantoorruimte in het monument van ABN Amro, 56 appartementen, een viersterrenhotel van Accor met 165 kamers en een bioscoop. Architecten zijn het Office for Metropolitan Architecture (OMA) en Wessel de Jonge.

Reageer op dit artikel