nieuws

Amsterdam ontdekt overvolle illegale pensions

regios

Handhavingsteams troffen de afgelopen week in Amsterdam veertien illegale pensions aan. De meeste pensions waren ‘overbewoond’. Dat maakte de gemeente vrijdag bekend.

Amsterdam ontdekt overvolle illegale pensions

Zo ontdekte het team aan de Baden Powellweg in de wijk Osdorp een vertimmerde woning met vier benauwde kamertjes, die werden bewoond door arbeidsmigranten. Ze betaalden 600 euro huur per maand. In de Schakelstraat werd een brandgevaarlijk pension met tien kamers aangetroffen. Op een klein kamertje zonder verwarming zat een jong stel met een kind. In dit pension betaalden de bewoners niet per kamer, maar moesten ze per persoon 300 euro per maand betalen. Als ze niet betaalden, werden ze er direct uitgezet. In Zuidoost werd een illegaal pension aangetroffen waarin twaalf Polen zaten. In een kamer lagen zes matrassen op de grond.

Een aantal verhuurders kreeg een boete opgelegd van minimaal 12.000 euro voor illegale kamerverhuur. Een woordvoerder van de Dienst Wonen denkt dat het slechts om het topje van de ijsberg gaat en verwacht dat binnenkort nog meer illegale pensions worden opgedoekt. De handhavingsteams rolden volgens de zegsman het afgelopen jaar al 170 illegale hotels op.

Reageer op dit artikel