nieuws

Verbouwing Schieblock begonnen

regios

Gisteren (11 mei) heeft wethouder Hamit Karakus (Wonen en Ruimtelijke Ordening) het startschot gegeven voor de verbouwing van het Schieblock aan de Schiekade in Rotterdam.

Met steun van eigenaar LSI Project Investment en de gemeente Rotterdam, is op initiatief van bureau Zones Urbaines Sensibles (Zus) en Codum een vijfjarenplan ontwikkeld voor de tijdelijke transformatie van dit bijzondere kantoorgebouw in Rotterdam Central District.

Op 1 juli opent het Schieblock officieel zijn deuren en zal het de komende vijf jaar het Rotterdams stadslaboratorium zijn. Karakus noemde het plan ‘een mooi voorbeeld van hoe je om kunt gaan met tijdelijke leegstand’: ‘Bovendien draagt het bij aan de levendigheid die we willen stimuleren in de binnenstad.’ De gemeente heeft garantiesubsidie afgegeven ter stimulering van de creatieve economie in Rotterdam.

De hele transformatie van het pand is sober en zonder overbodige luxe. De tijdelijke passage en de fietsverbinding worden aangelegd en de daktuin met opbouw gerealiseerd. De gevel wordt opgeknapt, de kapotte ramen worden vervangen, de dichtgetimmerde ramen op de begane grond worden opengebroken en signage wordt aangebracht. Binnen in het pand worden de ruimten gestript, nieuwe elektriciteit, een brandinstallatie, glasvezelkabel en een beveiligingssysteem aangelegd.

Het Schieblock is onderdeel van Rotterdam Central District. In totaal gaat het om een gebiedsontwikkeling van 600.000 m2 waarin LSI met Weena Boulevard (Schiekadeblok) een aandeel heeft van 240.000 m2. Central Post, dat ook deel uitmaakt van Weena Boulevard, is gerenoveerd naar een hoogwaardig kantoorgebouw en in december 2009 opgeleverd.

Momenteel is LSI in gesprek met potentiële gebruikers voor de volgende fase. Vanaf 2012 start de bouw van de tweede fase van Weena Boulevard. Dat wordt getransformeerd naar een internationale locatie met hoogwaardige kantoren, woningen en commerciële voorzieningen.

Reageer op dit artikel