nieuws

Hoogste punt Maasboulevard bereikt

regios

Hoogste punt Maasboulevard bereikt

Vandaag wordt het hoogste punt bereikt van de Maasboulevard in Venlo, de top van de 65 meter hoge Romertoren.

Vandaag wordt ook het definitieve ontwerp van De Luif gepresenteerd; de uitbreiding van het bestaande theater. De Luif is een ontwerp van Bicarchitects in samenwerking met de AMA Group uit Maastricht.

De bouw van het project Maasboulevard begon in 2007. Het gaat om een ontwikkeling van 3W voor het hart van Venlo, waar wonen en winkelen, cultuur en recreatie in elkaar overvloeien. De Maasboulevard bestaat uit vier planonderdelen: het Romercenter (een woontoren met daaronder enkele lagen met winkelvoorzieningen), Lineair (parallel aan de haven verrijst een dubbele rij met winkels en horeca, met erboven woningen), De Luif/Maaspoort (de uitbreiding van de Maaspoort richting Maas met ruimte voor nieuwe commerciële voorzieningen) en de Parkeergarage onder het hele plangebied van de Maasboulevard.

De planonderdelen zijn toegewezen aan verschillende architectenbureaus. Jo Coenen uit Maastricht ontwerpt het Romercenter, Arn Meijs, eveneens uit Maastricht, tekent voor Lineair. De supervisie is in handen van Bert Dirrix uit Eindhoven.

In totaal gaat het om 182 woningen, 24.000 m2 ruimte voor retail en horeca en een ondergrondse parkeergarage voor 550 auto’s. De winkels van Maasboulevard gaan open in november 2010. Naast Saturn, vormen onder andere H&M, The Sting, Mango, Perry Sport, New Yorker en Jumbo supermarkt de trekkers.

Reageer op dit artikel