nieuws

Acta opent locatie Zuidas

regios

Acta opent locatie Zuidas

Het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (Acta) van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) en de Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft een nieuwe hoofdlocatie aan de Zuidas in Amsterdam. Op donderdag 25 november om 18.00 uur vindt de officiële opening plaats.

De nieuwbouw heeft een vloeroppervlak van 25.000 m2 en telt dertien verdiepingen en 248 behandelplekken. In het nieuwe gebouw worden ook de Stichting Bijzondere Tandheelkunde (SBT) en de opleiding Mondzorgkunde van Hogeschool InHolland ondergebracht. Het Acta heeft een hoofdvestiging in Amsterdam en nevenvestigingen in Almere en Hoorn.

Het gebouw is door Benthem Crouwel Architecten ontworpen naar de drie primaire processen van het Acta: onderwijs, onderzoek en zorg. De zorgfuncties zijn ondergebracht in de laagbouw, zodat patiënten zich snel kunnen oriënteren op hun bestemming. Ook de onderwijsfuncties zijn geconcentreerd in de laagbouw. In de toren bevinden zich de kantoren en laboratoria. Alle functies zijn georganiseerd rondom het atrium, het hart van het nieuwe gebouw. Er zijn veertig Simodonts: simulators waarmee studenten behandelingen kunnen oefenen in een realistische virtuele omgeving. Het Acta is met 900 studenten, 500 medewerkers en 27.000 patiënten een van de grootste tandheelkundige faculteiten in Europa. Dagelijks ontvangen hier ongeveer 350 patiënten tandheelkundige zorg.

Reageer op dit artikel