nieuws

Lingotto breidt Kauwgomballenfabriek uit

regios

Lingotto breidt Kauwgomballenfabriek uit

Lingotto heeft een industrieel bedrijfsgebouw gekocht aan de Willem Fenengastraat 2 in Amsterdam Overamstel. Op deze locatie gaan zij de Kauwgomballenfabriek uitbreiden met een derde fase: Kauwgomballenfabriek LAB.

In het lab komen kleine kantoorunits voor creatieve ondernemers en drie grotere creatieve bedrijfshallen van ongeveer 500 m2. De kantoorunits, met een oppervlakte van in totaal ongeveer 900 m2 worden nog dit jaar opgeleverd.

Naast het Lab ligt een parkeerterrein met ruime parkeermogelijkheid. Een woordvoerder van Lingotto stelt dat er al een lijst is met geïnteresseerde ‘kleine’ huurders. ‘We hebben meer potentiële huurders dan beschikbare units.’

Het ondernemerscentrum bestaat uit kleine kantoorunits met een oppervlakte van ongeveer 30m2. Op elke etage worden de units gegroepeerd rond een brede gemeenschappelijke verblijfsruimte. In deze gemeenschappelijke ruimte is bijvoorbeeld de pantry te vinden, en een lange tafel waaraan gezamenlijk kan worden geluncht, gewerkt of vergaderd.

Kauwgomballenfabriek LAB ligt ingeklemd tussen het water van de Duivendrechtse vaart (zijkanaal van de Amstel) en Kauwgomballenfabriek Studio’s. De hallen hebben karakteristieke industriële gebogen plafonds van ongeveer 6 meter hoog. Blaauwhof Makelaars trad bij deze transactie op namens de verkopende partij Kroonenberg Groep.

Reageer op dit artikel