nieuws

Ymere investeert 4,2 miljard euro in woningen

regios

Woningbouwcorporatie Ymere investeert de komende tien jaar 4,2 miljard euro in de bouw van woningen en het opknappen van woonwijken.

Het geld van de sociale huisvester wordt zowel binnen als buiten Amsterdam geïnvesteerd. Bestuurslid Bodewes is van mening dat de gemeenten in de regio Amsterdam kunnen bijdragen aan de herstructurering van de hoofdstad. ‘De regiogemeenten moeten niet alleen soelaas bieden aan de eigen inwoners. Er moet op de sociale huurmarkt ook ruimte zijn voor mensen uit Amsterdam.’ Met de investeringen wil Ymere in Amsterdam en omstreken 22.000 woningen bouwen. Daarnaast moeten 3600 woningen worden opgeknapt en zo’n 2800 woningen samengevoegd. Vervolgens staat de sloop van 5000 woningen en de renovatie van 2500 woningen op het programma. Vooral in Almere zijn grote projecten in ontwikkeling. Zo wordt onder andere het centrum onder handen genomen. Ook gaat een groot deel van de investeringen naar de westelijke tuinsteden van Amsterdam en de oevers van het IJ, en ligt er een project in Haarlem op de plank. Verder worden met de gemeenten Nieuw-Vennep en Hoofddorp over bouwplannen besproken.     

Reageer op dit artikel