nieuws

woonzorgcentrum scharwyerveld geopend

regios

In Maastricht is het nieuwe woonzorgcentrum Scharwyerveld in gebruik genomen.

In totaal wonen er 240 ouderen in 144 zelfstandige appartementen en zeventig zorgappartementen. Scharwyerveld is een initiatief van woningcorporatie Woonpunt en Stichting Zorgcentra Maastricht West (SZMW). Het nieuwe woonzorgcentrum van SZMW ligt midden tussen Malberg, Oud-Malberg, Caberg en Malpertuis en zal voor deze Maastrichtse wijken een belangrijke functie gaan vervullen. De voorzieningen in Scharwyerveld zijn er niet alleen voor de bewoners, maar ook voor omwonenden. Op zorggebied is er een huisarts, apotheek en een fysiotherapeut. Verder kunnen (buurt)bewoners gebruikmaken van het restaurant, de kapper, de wasserette, de bibliotheek en de stilteruimte. Scharwyerveld vervangt het oude zorgcentrum Malberg. In Scharwyerveld hebben alle appartementen een woonkamer met open keuken, twee slaapkamers, badkamer, berging en balkon. De oppervlakte van de appartementen ligt tussen de 90 m2 en103 m2. De negen penthouses hebben 116 m2. Alle appartementen zijn voorzien van videofoon en persoonsalarmering, zonwering en hoogrendementsketel. De zeventig éénkamerappartementen (40 m2) krijgen zorghulp. Voor elke acht bewoners in het zorgcentrum is er een gezamenlijke huiskamer. Ook is er dagverzorging voor twintig personen. Scharwyerveld heeft verder acht studio’s voor cliënten van RIBW Heuvelland en Maasvallei en een dagcentrum voor cliënten van Radar. Medewerkers van Scharwyerveld en Thuiszorg Maastricht bieden ook thuiszorg. Het complex heeft een garage met zeventig parkeerplaatsen.

Reageer op dit artikel