nieuws

woonboulevard utrecht wordt worlds of living

regios

Gemeente Utrecht en gezamenlijke marktpartijen hebben zich voorgenomen de Woonboulevard te gaan aanpakken.

Daartoe tekenen ze morgen een intentieovereenkomst. Woonboulevard Utrecht moet de meest aansprekende plek met woonwinkels worden van heel Nederland.De overeenkomst legt de basis voor het opstellen van een masterplan voor de herontwikkeling van de huidige woonboulevard. Met het aangaan van de overeenkomst toont de markt zich bereid het initiatief naar zich toe te trekken. Hiermee is een doorbraak bereikt. De volgende stap is dat de marktpartijen hun huidige samenwerking vastleggen in een solide samenwerkingsverband en dat ze een economisch uitvoerbaar plan presenteren.In 2004 heeft een combinatie van vertegenwoordigers van marktpartijen op de woonboulevard (Altera Vastgoed, Blauwhoed, Corio, Ikea, ING Real Estate, Magnifique, RIN/RIU en Ton’s Vastgoed) het initiatief opgepakt voor een integrale herontwikkeling van de huidige Woonboulevard Utrecht. De marktpartijen stellen een nieuw concept voor onder de naam Worlds of Living. Daarmee wordt Woonboulevard Utrecht volgens de initiatiefnemers de meest aansprekende concentratie van woondetailhandel in Nederland. De herontwikkeling stuurt aan op nieuwbouw rond het huidige groene plein. Maar ook de algehele uitstraling van het gebied en de gebouwen naar buiten toe zullen sterk verbeteren. Optimale bereikbaarheid ontstaat door een extra wegverbinding met de Europalaan onder de A12 door.

Reageer op dit artikel