nieuws

woningen in slotervaartziekenhuis

regios

Woningcorporaties De Key en Het Oosten zullen de bovenste vier verdiepingen van het gekochte Slotervaartziekenhuis verhuren als woningen.

Het gaat om ongeveer 250 wooneenheden die onder meer aan studenten zullen worden verhuurd. Dat meldt directeur Jaap van Gelder van corporatie De Key in het Financieele Dagblad (FD). Verder willen de corporaties het bedrijfsterrein en de overige gebouwen van het ziekenhuis ontwikkelen. Er komen ook woningen die aansluiten op de buurt. Het ziekenhuis zal de gebouwen deels terughuren. Het vastgoed van het Slotervaartziekenhuis is volgens het FD voor iets meer dan de taxatiewaarde, die naar schatting tussen de 50 en 60 miljoen euro ligt, verkocht. Het blijkt dat de verkoop werd ingegeven door een belastingschuld van 10 miljoen euro die het ziekenhuis voor 31 augustus moest aflossen. Lukte dat niet, dan zou de belastingdienst beslag leggen op het ziekenhuis. Daarmee zou de betaling van salarissen en leveranciers stil komen te liggen. Vandaar dat afgelopen maandag definitief is gekozen voor verkoop aan zorginstelling Cordaan en de twee corporaties. Cordaan krijgt de zeggenschap over het ziekenhuis.Volgens de SP is de verkoop echter verre van transparant geweest. Dat maakt SP-fractievoorzitter in de Amsterdamse gemeenteraad Remine Alberts op uit gesprekken met de woordvoerder van de medische staf. Alberts wil dat het College van B&W onderzoekt hoe de deal tot stand is gekomen. ‘Nooit eerder werd een ziekenhuis overgenomen door derden. Het is onaanvaardbaar dat de belangen van patiënten en personeel onvoldoende worden gehoord bij dit ingrijpende besluit’, aldus Alberts.

Reageer op dit artikel