nieuws

Winkelcentrum Stadshagen opent op 27 oktober

regios

Op woensdag 27 oktober wordt het nieuwe winkelcentrum Stadshagen in de gelijknamige wijk te Zwolle officieel geopend.

Het winkelcentrum is een project van ontwikkelaar ING Real Estate, de gemeente Zwolle en de eigenaar, het beursgenoteerde retailfonds Corio.Het winkelaanbod van Zwolle wordt met de opening van het winkelcentrum Stadshagen uitgebreid met ruim 11.000 m2 bvo. Behalve 36 winkels omvat Stadshagen 215 koop- en huurappartementen, gratis parkeerplaatsen in een parkeergarage onder het winkelcentrum met ruimte voor 540 auto’s en op maaiveld een extra ‘stop en shop-strip’ met nog eens 260 parkeerplaatsen bestemd voor kortparkeerders. In het centrum is een goede mix ontstaan tussen landelijke bekende formules en lokale ondernemers. Zo zijn er twee grote supermarkten (Albert Heijn en C1000), een aantal versspeciaalzaken, een aanbod binnen de niet-dagelijkse sector inclusief een warenhuis (Hema), een speelgoedzaak (Bart Smit), en een bruin- en witgoedzaak (Scheer en Foppen). Stadshagen richt zich primair op de 15.000 huidige inwoners van de wijk Stadshagen en secundair op de 10.000 omwonenden uit de gemeenten Hasselt en Zwartsluis. Het ontwerp van het woon- en winkelcentrum Stadshagen is van Onix uit Groningen en Vera Yanovshtchinsky Architecten uit Den Haag.

Reageer op dit artikel