nieuws

WDP wil huurpenningen zien van moeder failliet bedrijf

regios

Het Belgische vastgoedfonds Warehouses De Pauw (WDP) sleept het Duitse moederbedrijf van de failliete logistiek dienstverlener Deventer Logistic Services voor de rechter.

DLS huurde van WDP een logistiek complex van 37.300 m2 in Hazeldonk bij Breda, maar werd vorige maand door de Bredase rechtbank failliet verklaard. Het Duitse moederbedrijf had zich garant verklaard voor het betalen van de huurpenningen tot 2011, maar weigert die verplichting na te komen.Dat meldt het Belgische dagblad De Tijd. WDP verhuurde het complex aan DLS tegen een jaarlijkse huurprijs van 1,8 miljoen euro. Dat bedrag stemt overeen met 6,8 procent van de jaarlijkse huurinkomsten van WDP. DLS was daarmee de een na grootste huurder van WDP. De Belgen eisen van de Duitsers dat zij hun huurverplichtingen nakomen en een voorschot van 1 miljoen euro. De zaak wordt op 17 september door de rechtbank van Breda behandeld.

Reageer op dit artikel