nieuws

waterrijk nieuw centrum voor bussum

regios

Projectontwikkelaar Planoform uit Arnhem geeft het centrum van Bussum een nieuw aanzicht.

Tussen 2007 en 2010 worden in het Landstraat-Noordgebied 130 woningen, 2000 m2 winkelruimte, 400 m2 commerciële ruimte, 500 m2 wijkcentrum en 380 parkeereenheden gerealiseerd. Gekozen is voor een historisch en waterrijk ontwerp van architectenbureau Krier en Kohl uit Berlijn en Mulleners + Mulleners uit Amsterdam, met hoge grachtenhuizen en een nieuw te graven haven plus gracht. Inmiddels is met de bouw begonnen. Over 1,5 jaar worden de eerste zeven koopwoningen en 26 sociale huurwoningen van Dudoc opgeleverd en zijn ook een gemeentelijk wijksteunpunt en de winkelruimte gereed. Hierin komt een vestiging van het Noord-Hollandse supermarktconcern Vomar. Infrabouwer VBK uit Hoorn maakt het plangebied bouwrijp, de bouwbedrijven Ufkens uit Apeldoorn en Volkers-Wessels zorgen voor de uitvoering.

Reageer op dit artikel