nieuws

vergunning voor herstel bos en lommerplein

regios

De herstelwerkzaamheden van het ontruimde Bos en Lommerplein in Amsterdam kunnen beginnen.

De benodigde vergunning voor de bouwwerkzaamheden is vrijdag door het dagelijks bestuur van het stadsdeel Bos en Lommer ondertekend. Dat maakte een woordvoerder van het stadsdeel bekend.Wanneer de bouwvakkers op het getroffen plein aan de slag gaan, is nog niet bekend. De vergunning is afgegeven om de woningen en de daaronder gelegen winkels te repareren. Voor het stadsdeelkantoor en de parkeergarage is geen vergunning afgegeven, aldus de woordvoerder. Begin oktober beloofden eigenaar Fortis, aannemer Hillen & Roosen en projectontwikkelaar Multi Vastgoed dat de ongeveer tweehonderd bewoners van het ontruimde plein enkele dagen voor Kerstmis kunnen terugkeren naar hun woning. De winkeliers kunnen op 31 januari terugkeren. De resultaten van het onderzoek naar de situatie van de kantoren, het marktplein en de ondergelegen parkeergarage komen vermoedelijk in november.

Reageer op dit artikel