nieuws

van wijnen ontwikkelt w. wilminkplein in enschede

regios

Projectontwikkelaar Van Wijnen Oost is door de gemeente Enschede gekozen om het Muziekkwartier in Enschede verder te ontwikkelen.

Met de ontwikkeling van Van Wijnen komt het Willem Wilminkplein tot een afronding. Momenteel wordt daar het nieuwe theater gebouwd. Van Wijnen voegt hieraan 4.300 m2 kantoorruimte, een hotel met 80 kamers, 27 appartementen, 700 m2 horeca en 500 m2 detailhandelsruimte toe. In een parkeerkelder is ruimte voor ongeveer 130 auto’s en 600 fietsen. De investering bedraagt 25 tot 30 miljoen euro. Huurders en een eindbelegger zijn nog niet in beeld. Dit voorjaar schreef de gemeente Enschede een prijsvraag uit onder vier ontwikkelaars. De stedenbouwkundige uitgangspunten van Van Wijnen sprak de selectiecommissie het meest aan. ?Het zijn twee forse en contrasterende gebouwen die prachtig aansluiten op het nieuwe Muziekkwartier en de stationsomgeving. Daarmee voegen we een nieuwe parel toe aan de binnenstad’, aldus Erik Helder, stadsdeelwethouder Centrum van de gemeente Enschede.Voor het ontwerp koos Van Wijnen twee architecten: Dick van Gameren uit Amsterdam en Onix uit Groningen. Van Gameren ontwierp een transparant kleurrijk gebouw, waarin het en de kantoren worden gehuisvest. Onix tekende het appartementengebouw waarin tevens de horeca en detailhandelsruimte worden opgenomen. De bouw begint naar verwachting in 2009 en in 2011 moet de nieuwbouw worden opgeleverd.

Reageer op dit artikel