nieuws

utrecht biedt duurste studentenkamers

regios

Als het om studentenkamers gaat is Utrecht de duurste stad van Nederland.

Voor een kamer van vier bij vijf wordt gemiddeld 380 euro per maand betaald. Volgens een onderzoek van Kamerhuren.net wordt Utrecht (19 euro per vierkante meter) gevolgd door Amsterdam (15). Van de grote studentensteden is Maastricht met 13 euro het goedkoopst. Een gemiddelde kamer (21 vierkante meter) in Nederland kost 318 euro. Kamerhuren.net trof in Amsterdam een uitschieter aan: voor een hokje van minder dan drie bij drie werd 425 euro gevraagd. Erg goedkope kamers zijn eerder uitzondering dan regel. Maar af en toe is er toch zo’n uitzondering: een heel huis van 100 m2 voor 145 euro per maand. Dit was in de buurt van Leeuwarden en op antikraakbasis. Het onderzoek is gebaseerd op een groot aantal aangeboden studentenkamers die verhuurders via de site aanbieden. De prijzen van de kamers zijn allemaal inclusief gas, water en licht.

Reageer op dit artikel