nieuws

Toprestaurant Kaatje bij de Sluis verkocht

regios

Fons en Anneke van Groeningen hebben hun toprestaurant Kaatje bij de Sluis in Blokzijl overgedaan aan de Orbys Groep.

De nieuwe eigenaren zullen het bedrijf op een soortgelijke wijze verder exploiteren, gebruikmakend van het voltallige personeel dat bij de nieuwe eigenaar in dienst treedt. De transactie kwam tot stand via bemiddeling van Adhoc horecamakelaars in Gouda.Het echtpaar is dertig jaar eigenaar geweest van het vermaarde restaurant (400 m2), dat vroeger zelfs twee Michelin sterren had, waar er nog één van over is. In 1984 werd tegenover het restaurant een hotel met acht kamers (700 m2) geopend. Dat maakte het voor de gasten uit de Randstad eenvoudiger het restaurant te bezoeken. Al een jaar of vier onderhandelde het echtpaar over de mogelijke verkoop van het restaurant; ook Adhoc heeft er naar zeggen van directeur F. Grem ‘hard aan moeten trekken’. De vraagprijs voor het restaurant, het hotel en een personeelswoning bedroeg 1,75 miljoen euro, waarop de verkoper ‘een niet onaanzienlijke concessie’ heeft moeten doen.

Reageer op dit artikel