nieuws

studenten klagen over prijswinnend gebouw

regios

Het college van bestuur van de kunstacademie ArtEZ in Arnhem gaat met studenten praten over de leefomstandigheden in het gebouw van de faculteit dans en theater.

Dat meldde een schoolwoordvoerster maandag. De studenten betitelen het prijswinnende gebouw als onleefbaar. Het gebouw is grotendeels ondergronds aangelegd. De studenten beklagen zich over het klimaat in het pand, dat door de bijzondere constructie tal van architectonische prijzen won. Het is er volgens de studenten benauwd en te warm of te koud. ‘Om de klimaatproblemen op te lossen, zetten we de deuren van de lokalen open, maar dan is het te lawaaiig’, aldus een woordvoerster.Als klap op de vuurpijl moesten enkele banken op last van de brandweer uit het pand verdwijnen. De banken waren daar door de studenten neergezet om het gebouw wat leefbaarder te maken. De studenten voerden vrijdag al actie om hun ongenoegen kenbaar te maken. Het college van bestuur gaat na de meivakantie met de studenten om de tafel zitten om een oplossing te zoeken. De faculteit, ontworpen door architect Hubert-Jan Henket, opende in 2004 haar deuren. Het ondergrondse gebouw telt 23 studio’s en een theaterzaal.

Reageer op dit artikel