nieuws

stater naar kantorenpark podium amersfoort

regios

Stater, een internationale dienstverlener voor hypothecaire geldverstrekkers, heeft een huur- en ontwikkelingsovereenkomst getekend voor een nieuw hoofdkantoor.

Hier zullen alle activiteiten van Stater in Nederland worden ondergebracht. Op dit moment zijn ze verspreid over vier panden in Amersfoort. De ontwikkelaar van het kantorenpark, V.O.F. KantorenPark Podium, is voor dit kantoor voor Stater een combinatie aangegaan met Bouwfonds MAB Ontwikkeling. KantorenPark Podium wordt gevormd door een consortium bestaande uit ING Real Estate Development, Heijmans Vastgoed en de gemeente Amersfoort.Het KantorenPark Podium is gelegen tussen de rijksweg A28 en A1 en grenst aan het NS station Amersfoort-Vathorst, in de wijk Vathorst. In totaal zal er op deze locatie 135.000 m2 kantoorruimte worden gerealiseerd in een parkachtige omgeving met veel groen en water. Voor het nieuwe hoofdkantoor van Stater gaat het om een gebouw van 11.000 m2 met 281 parkeerplaatsen. Het zal 1 maart 2008 worden opgeleverd. De eerste paal zal naar verwachting in september 2006 de grond in gaan. Stater heeft de mogelijkheid het gehuurde uit te breiden met nog eens 4.000 m2 kantoorruimte. Van Tilburg Ibelings von Behr architecten zal het gebouw ontwerpen. Bij deze transactie en het gehele projectmanagement wordt Stater vertegenwoordigd door Jones Lang LaSalle.

Reageer op dit artikel