nieuws

start verkoop koopwoningen abbenbroeksestraat

regios

In de Schiedamse wijk De Gorzen worden 15 monumentaal gerenoveerde eengezinswoningen en 2 appartementen te koop aangeboden.

De oorspronkelijke boven- en benedenwoningen worden samengevoegd tot één woning. Zo ontstaan grote woningen in de sfeer van de jaren 30, maar geheel aangepast aan de hedendaagse eisen. Er is gestart met de realisatie van één modelwoning aan de Abbenbroeksestraat nummer 5 en hier vindt op donderdag 1 juni de start verkoop plaats door Woonplus Schiedam.Begin 1900 werd in de omgeving van De Abbenbroeksestraat een groot aantal volkswoningen gebouwd, ontworpen door de voormalige stadsarchitect Piet Sanders. De stijl van deze woningen is bijzonder, en kan misschien het best worden omschreven als de Schiedamse School.

Reageer op dit artikel