nieuws

rotterdam wil woningbouw in bestaande stad

regios

Rotterdam wil de komende vier jaar twintigduizend nieuwe woningen in de bestaande stad bouwen en niet in grote uitbreidingsgebieden.

Dat stelt de nieuwe wethouder Bouwen en Wonen Hamit Karakus (PvdA). Vooral in Rotterdam Zuid is volgens hem nog genoeg ruimte.In september presenteert de wethouder de nieuwe editie van de Woonvisie Rotterdam. Volgens een gemeentelijke inventarisatie zou er binnen de ring van snelwegen ruimte zijn voor de bouw van ongeveer twintigduizend woningen. Het gaat hier om grond die nu nog niet is bebouwd of die deels is bebouwd. Volgens de wethouder wordt nadrukkelijk gekeken naar bouwplekken aan de rivier. Bouwpartijen speculeren dat de gemeente de lange strook haven bij Katendrecht, een bouwplek nabij het Kralingse Bos en een plek in de buurt van het Zuiderpark op het oog heeft.

Reageer op dit artikel