nieuws

Rotterdam wil filmtheater in woontoren New Orleans

regios

Wethouder Hulman (Kunst) gaat de gemeenteraad van Rotterdam vandaag voorstellen om 5 miljoen euro te reserveren voor de realisatie van een filmtheater met minimaal acht zalen in de plint van de woontorens New Orleans op de Kop van Zuid.

Als de gemeenteraad instemt met het plan, vertrekken de bioscopen Lantaren/Venster uit hun huidige locaties aan de Gouvernestraat en de Westblaak. Woningbeleggingsfonds Vesteda Project bouwt samen met projectontwikkelaar Johan Matser twee 150 meter hoge tweelingtorens aan de Wilhelminapier op de Kop van Zuid. De woontorens New Orleans zijn ontworpen door de Portugese architect Alvaro Siza. Het dubbelcomplex Havanna naast het Luxor-theater is ontworpen door het Spaanse architectenbureau Cruz y Ortiz. De complexen zullen zo’n 900 appartementen bevatten. Centraal in de gebouwen komt een luxe servicecentrum met onder meer een zwembad, fitness- en saunaruimten en hotelaccommodaties. In de ondergrondse parkeergarage is ruimte voor 950 auto’s. Het project, dat een vloeroppervlak heeft van circa 200.000 m2, vergt een investering van ruim 340 miljoen euro. De eerste appartementen worden begin 2008 opgeleverd. Het totale project wordt naar verwachting in 2012 opgeleverd.

Reageer op dit artikel