nieuws

rotterdam legt werkzaamheden schieveen stil

regios

De gemeente Rotterdam stopt voorlopig met de grondwerkzaamheden in de polder Schieveen.

Rotterdam doet dit naar aanleiding van het besluit van de Raad van State van anderhalve week geleden om het bestemmingsplan voor het nieuwe bedrijventerrein te schorsen. De Raad van State schorste het bestemmingsplan op twee punten: luchtkwaliteit en ontsluiting. De rechter twijfelt eraan of de luchtkwaliteit verbetert of tenminste gelijk blijft. Ook eist hij zekerheid dat de Doenkade, de ontsluitingsweg, daadwerkelijk wordt verbreed om het extra verkeer van en naar het bedrijventerrein te kunnen verwerken.Naar aanleiding van de uitspraak voert de gemeente Rotterdam de komende tijd nader onderzoek uit naar de toekomstige luchtkwaliteit en de verkeersafwikkeling rondom Schieveen, dat ten noorden van de stad ligt.

Reageer op dit artikel