nieuws

Retail Park Plein Westermaat officieel open

regios

Op 23 november 2004 openen de Hengelose wethouder Gerard ter Ellen en Saskia van Bohemen van TCN Property Projects het Retail Park Plein Westermaat.

Het project is ontwikkeld door TCN Property Projects en Rockspring Property Investment. Eigenaar is de Duitse belegger Deka Immobilien. Het gaat om een ontwikkeling van in totaal 75.000 m2. De eerste fase, de Ikea-vestiging van ongeveer 25.000 m2 bruto vloeroppervlak, opende in oktober van 2002 haar deuren. De tweede fase, ruim 25.000 m2 detailhandel, health & fitness en horeca is in het voorjaar van 2004 aan de gebruikers opgeleverd. Huurders zijn onder andere Media Markt, BCC, Intersport, Toys ‘R’ Us, Prenatal en Praxis. TCN voert het beheer over Plein Westermaat en zal zo snel mogelijk – maar uiterlijk voor het einde van 2005 – met de derde fase beginnen. Deze derde fase zal een mix van leisure en winkelfuncties omvatten. Retail Park is een centrum van grootschalige winkels en andere consumentenvoorzieningen, gevestigd op goed bereikbare locaties aan de rand van de stad en bestemd voor doelgericht consumentenbezoek. Het project is ontworpen door Mecanoo Architecten. Vroegere landmarks in het landschap, zouttorens, zijn inspiratiebron geweest voor het ontwerp.     

Reageer op dit artikel