nieuws

pvda wil duizend kamers voor jongeren

regios

De PvdA in Rotterdam wil dat er volgend jaar duizend kamers voor jongeren in de stad komen.

Het moeten woonplekken worden met begeleiding voor jongeren die spijbelen, in een onstabiele omgeving wonen of tot in de late uurtjes rondhangen op straat, aldus de raadsfractie gisteren.Raadslid Matthijs van Muijen wil met het plan voorkomen dat jongeren met problemen tussen wal en schip vallen als ze geen dak boven hun hoofd hebben. ‘Dat gebeurt nu in veel gevallen wel. Ze zijn te licht voor de jeugdzorg, maar te zwaar om aan hun lot overgelaten te worden’, aldus Van Muijen.De PvdA wil dat de gemeente samen met de woningcorporaties en zorginstellingen de duizend kamers gaat creëren. Van Muijen schat de kosten voor de gemeente op ongeveer 2 tot 3 miljoen euro. Uit onderzoek blijkt dat maandelijks negentig jongeren bij de gemeente aankloppen die problemen hebben met huisvesting.

Reageer op dit artikel