nieuws

Provast en Wassenaar tekenen overeenkomst plan Centrum Noord

regios

Ontwikkelaar Provast heeft op 7 april 2004 met de gemeente Wassenaar een overeenkomst getekend voor de realisering van het plan Centrum Noord.

Door een locatieruil tussen de openbare bibliotheek en een supermarkt kan een belangrijke herstructurering van het kernwinkelgebied tot stand worden gebracht. Aan de noordelijke kop van het kernwinkelgebied komt een grote supermarkt en een parkeergarage te liggen. Provast ontwikkelt in de twee deelplannen Luifelbaan en Langstraat 4.200 m2 winkelruimte, 58 koopappartementen, 10 corporatiewoningen, een bibliotheek en twee ondergrondse parkeergarages voor respectievelijk 185 en 40 auto’s. De openbare ruimte in het noordelijk deel van het kernwinkelgebied wordt heringericht. De totale investeringswaarde van het project bedraagt 40 miljoen euro. De bouw van het deelplan Luifelbaan begint voor januari 2005. Medio 2006 begint de bouw van deelplan. Het totale project wordt in de eerste helft van 2008 opgeleverd. Het deelplan Luifelbaan is ontworpen door KOW Stedenbouw en Architectuur uit Den Haag. Molenaar & Van Winden Architecten uit Delft tekende voor het deelplan Langstraat. De corporatiewoningen worden afgenomen door de woningbouwvereniging St. Willibrordus uit Wassenaar. De bibliotheek wordt in opdracht van de gemeente ontwikkeld voor de Stichting Wassenaarse Openbare Bibliotheek. Voor de bouw van een nieuwe supermarkt is een overeenkomst gesloten met Schuitema Vastgoed voor een nieuwe C1000 van ongeveer 2400 m2. Voor de resterende winkelmeters, bestaande uit 18 units van gemiddeld 100 m2, zoekt Provast nog huurders. Frisia Makelaars uit Den Haag bemiddelt bij de verkoop van de appartementen en de verhuur van de winkelruimte. De winkelruimte aan de Luifelbaan en de daaronder gelegen parkeergarage zijn door Provast ondergebracht bij een particuliere belegger.

Reageer op dit artikel