nieuws

paleis van justitie aan utrecht verhuurd

regios

De gemeente Utrecht heeft ongeveer 1.900m2 voor twintig jaar gehuurd in h

t voormalige Paleis van Justitie aan de Hamburgerstraat 28. De gemeente heeft deze vierkante meters aangehuurd voor het Utrechts Archief, een gemeenschappelijke regeling van de Staat der Nederlanden en de gemeente Utrecht zelf. Vorige maand berichtte Vastgoedmarkt al dat het voormalig Paleis van Justitie was aangekocht door Ed. V. Pouw voor 3 miljoen euro van Pluis Participaties.Het vier verdiepingen tellende monumentale gebouw, dat in het hart van de stad ligt, omvat ongeveer 7.200 m2. In het pand was tot 2001 het Gerechtsgebouw en het Kantongerecht van Utrecht gehuisvest. Sindsdien stond het leeg. Pouw bracht zelf de verhuur tot stand. Inmiddels is door Pouw de artikel 19.1 procedure en de bouwaanvraag ingediend. De kosten van renovatie worden geschat op 5,5 miljoen euro.De Stichting Natuur & Milieu gevestigd in het centrum van Utrecht heeft in hetzelfde gebouw 2.300 m2 aangehuurd voor tien of meer jaar en gaat naar verluidt 180 euro per vierkante meter betalen. Barkey Wolf & Sprong trad op voor verhuurder, DTZ Zadelhoff Utrecht trad op voor de huurder. Er wordt nog onderhandeld met een brouwerij voor het hotel/ restaurant/brasserie gedeelte op basis van een contract van vijftien of meer jaar.

Reageer op dit artikel