nieuws

overeenkomst plan juliahof wateringen ondertekend

regios

In samenwerking met de gemeente Westland gaan VolkerWessels Vastgoed, Grondvest Westland en Bouwfonds MAB Ontwikkeling binnen het plan Juliahof ongeveer 455 woningen ontwikkelen.

Op maandag 4 december 2006 wordt daartoe de samenwerkingsovereenkomst ondertekend. In deze samenwerking is ook de woningcorporatie Wateringen betrokken.Het plangebied Juliahof ligt tussen de Noordweg, de Julialaan en de Kwaklaan in Wateringen. Aan de oostkant grenst het gebied direct aan de Haagse wijk Wateringse Veld, aan de zuidkant ligt de St. Jan de Doper kerk. In Juliahof zullen ongeveer 455 woningen worden gebouwd, waarvan een deel in de sociale sector (zowel huur als koop). Het aantal woningen maakt deel uit van de woningbouwopgave, zoals die is vastgelegd in de Visie Greenport Westland 2020. In het stedenbouwkundige plan, een ontwerp van bureau Khandekar Stadsontwerp en landschapsarchitectuur, is de nieuwe wijk ruim van opzet, groen en autoluw. Ongeveer 10 procent van de oppervlakte van het gebied zal bestaan uit water. Het stedenbouwkundig plan bestaat uit vier deelgebieden met elk een eigen karakter. Centraal in het plan is een eiland gesitueerd, dat in opzet, architectuur en materiaalgebruik onderscheidend zal zijn van de andere deelgebieden. Ook is voorzien in een uitbreiding van de begraafplaats van de St. Jan de Doperkerk. De bebouwing varieert van laagbouw tot gestapelde bouw met maximaal vijf woonlagen. Dit alles in verschillende prijsklassen. Het project wordt in drie fasen gerealiseerd. De bouwwerkzaamheden voor de eerste fase beginnen volgend jaar. Eind 2010 is de streefperiode voor oplevering van de laatste woning in de derde fase.

Reageer op dit artikel