nieuws

Op 26 mei presentatie definitief masterplan Belvédère

regios

Op woensdag 26 mei presenteren de gemeente Maastricht, ING Real Estate en BPF Bouwinvest het definitieve Masterplan voor de herstructurering van het Maastrichtse gebied dat met de naam Belvédère wordt aangeduid.

Belvédère is met zijn 280 hectare het grootste en zeker ook een van de meest ingewikkelde herstructureringsgebieden van Nederland. De ontwikkeling zal tussen de 20 en 25 jaar in beslag nemen. Er wordt uitgegaan van de bouw van ongeveer 4.000 woningen (vooral gestapeld maar ook grondgebonden; voor het overgrote deel koop, maar ook huur), tussen de 75.000 en de 100.000 m2 kantoren, grootschalige winkelvoorzieningen en ook perifere detailhandelsvestigingen en culturele en andere voorzieningen. Bovendien voorziet het Masterplan in een ingrijpende aanpassing en uitbreiding van de infrastructuur.

Reageer op dit artikel