nieuws

oma rondt voorstudie masterplan binckhorst af

regios

Het Office for Metropolitan Architecture (OMA) heeft de voorlopige studie voor een nieuw masterplan voor de Haagse Binckhorst afgerond.

De studie werd uitgevoerd in opdracht van BPF Bouwinvest, Rabo Vastgoed en de gemeente Den Haag. De Binckhorst is een gebied van ongeveer 125 hectare aan de zuidoostkant van het centrum van Den Haag. Reden voor een nieuw masterplan is het voorgestelde Trekvliettracé: een aan de zuidwestkant van de Binckhorst gelegen tunnel die zorgt voor een betere verkeersverbinding tussen Rotterdam en Den Haag, ook wel de Rotterdamse Baan genoemd. Door de aanleg van de tunnel zal het nu nog verwaarloosde industriegebied de nieuwe entree tot Den Haag worden. ‘De Binckhorst ligt op steenworp afstand van de oude binnenstad en Den Haag Centraal en gaat een belangrijke rol spelen in het versterken van het stedelijke karakter van Den Haag’, aldus OMA partner en hoofdontwerper Floris Alkemade. Verwacht wordt dat de herontwikkeling rond 2020 afgerond is.

Reageer op dit artikel