nieuws

Nijmegen onderhandelt over koop Wegener bedrijfspanden

regios

De gemeente Nijmegen is met uitgeverij Wegener in gesprek over de aankoop van de bedrijfspanden aan de Waalhaven in Nijmegen, zo meldt de Gelderlander.

Volgens wethouder P. Depla kunnen de gemeente en Wegener binnenkort een concept-overeenkomst sluiten. De gemeente heeft de locatie aan de Waalhaven nodig voor de herontwikkeling van het Waalfront West. Onder de noemer Koers West omvat het plan een nieuwe woonwijk met 2000 woningen, de aanleg van een stadsbrug over de Waal en herinrichting en verbetering van de industrieterreinen Noord- en Oostkanaalhavens. Het totale plangebied heeft een oppervlakte van 250 hectare, waarvan ongeveer 185 hectare wordt ingenomen door de twee bedrijventerreinen. Het complex van Wegener aan de Waalhaven bestaat uit drie delen: de drukkerij, de huis-aan-huisbladafdeling en het Gelderlanderkantoor. De gemeente zet in op de verhuizing van de drukkerij van Wegener binnen vijf tot zeven jaar. Verplaatsing van het Gelderlanderkantoor is op zijn vroegst pas over tien jaar aan de orde. Na de aankoop zal de gemeente de bedrijfscomplexen voor afgesproken termijnen terugverhuren aan Wegener. De gemeente en Wegener willen elkaar zekerheid bieden. Depla: ‘Wij willen de garantie dat we uiterlijk over acht jaar aan de Waalhaven kunnen beginnen. Wegener krijgt van ons de garantie dat we het complex nu overnemen tegen een goede prijs en dat we de werkgelegenheid op deze plek de komende jaren niet in gevaar brengen. Bij de drie bedrijfsonderdelen van Wegener in Nijmegen werken ongeveer 400 medewerkers.

Reageer op dit artikel