nieuws

nieuwe wijk roggel en neer geopend

regios

Afgelopen week is de nieuwe wijk Pasveld in de Limburgse gemeente Roggel en Neer officieel geopend.

Het overgrote deel van de 37 bouwkavels van plan Pasveld is verkocht en 60 procent van de woningen zijn in aanbouw of al voltooid. Het plan is ontwikkeld binnen de Ruimte voor Ruimte-regeling 2e tranche (RvR) en is mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen RvR Limburg C.V. en de gemeente Roggel en Neer. RvR Limburg CV is een samenwerkingsverband tussen Provincie Limburg en Rabo Vastgoed B.V. Zij hebben geholpen het mestoverschot in Limburg terug te dringen en krijgen ter compensatie de gelegenheid landbouwgrond te ontwikkelen voor woningbouw. De zogenoemde M2- bouwkavels zijn complete bouwrijpe kavels in de vrije marktsector die zich onderscheiden door enkele bijzondere eigenschappen. Met name de grootte van de kavels springt in het oog. De kavels in plan Pasveld variëren in grootte van 615m² tot ruim 1.300m². Bovendien liggen de M2- bouwkavels landschappelijk gezien nabij gebieden waar ruimte, rust en natuur nog volop voorhanden zijn. Als het plan is voltooid, zijn meer dan 150 van deze M2 kavels in Limburg geleverd. Tot en met 2010 worden dat er in totaal 750.

Reageer op dit artikel