nieuws

nieuwe bestemming radio kootwijk vertraagd

regios

Het gaat nog enige tijd duren, voor de nieuwe bestemming van de monumentale voormalige KPN-zendgebouwen in Radio Kootwijk op de Veluwe bekend is.

Het Apeldoornse gemeentebestuur, lid van de stuurgroep Radio Kootwijk, wil dat het besluit daarover over de raadsverkiezingen heen wordt getild. De meningen over het beste plan voor Radio Kootwijk lopen uiteen, ook in de stuurgroep die naast de gemeente Apeldoorn bestaat uit de Rijksgebouwendienst, de Rijksdienst voor Monumentenzorg, Staatsbosbeheer en de provincie Gelderland. Er ligt een businessplan van de ondernemers Felix Visser en Harry de Winter voor Radio Kootwijk. Dat omhelst een ultramodern centrum voor vernieuwing in communicatie, kunst, wetenschap en bedrijfsleven. Het vroegere zendstation, bijgenaamd de Kathedraal, zou de Europese bakermat moeten worden van video-gaming. Onderdeel van de plannen is ook een tophotel met honderd kamers en drie villa’s, waar bedrijven kunnen brainstormen. Over vijf jaar zou het centrum jaarlijks 280.000 bezoekers trekken.

Reageer op dit artikel