nieuws

Nieuwbouwproject Ganzenpoort lijkt fiasco te worden

regios

Het ambitieuze nieuwbouwproject Ganzenpoort in de Amsterdamse Bijlmer dreigt uit te lopen op een mislukking.

Dat schrijft Het Parool.Volgens de krant staat 20 procent van de 134 appartementen boven het winkelcentrum te koop, maar zijn er geen kopers voor te vinden. Oorzaak zou de welig tierende drugshandel met bijkomende overlast rond het complex zijn. Ganzenpoort staat model voor de stedelijke vernieuwing in Amsterdam Zuidoost. Het ontwerp van architect Kees Christiaanse moet de sporen uitwissen van het beruchte winkelcentrum Ganzenhoef. De Imca Group van Erik de Vlieger nam het appartementencomplex annex winkelcentrum vorige maand voor enkele tientallen miljoenen euro’s over van projectontwikkelaar HBG. Het complex werd pas twee jaar geleden opgeleverd. Bij Imca Vastgoed is deze maand niemand aanwezig die een reactie kan geven op de door het Parool geschetste situatie.     

Reageer op dit artikel