nieuws

Middelmatigheid troef in Rotterdamse nieuwbouw

regios

De welstandscommissie van Rotterdam is teleurgesteld over het gemiddelde niveau van de bouwplannen die zij moet beoordelen.

Dat blijkt uit het jaarverslag van de commissie over 2003.’Rotterdam etaleert zich zelfgenoegzaam als architectuurstad, terwijl wat gebouwd wordt vaak niet tot de middelmaat reikt’, aldus commissievoorzitter Ruud Brouwers. ‘Voor bouwwerken die het gezicht van de stad inkleuren, worden niet zelden architecten gekozen die de opgave niet aankunnen.’ In totaal kreeg de commissie vorig jaar 2194 plannen voor nieuwbouw, renovatie en aan- of verbouw voorgelegd. Op 251 dossiers werd een negatief advies gegeven.Wethouder Marco Pastors (Leefbaar Rotterdam) voor wonen en bouwen vindt dat de leden van de welstandscommissie te veel neuzelen over details en daardoor het bouwtempo vertragen.     

Reageer op dit artikel