nieuws

middelburgers willen oud theater opknappen

regios

Inwoners van Middelburg willen dat de huidige schouwburg in de stad wordt verbouwd.

In een dinsdag gehouden referendum sprak een meerderheid van de bewoners zich uit tegen de vorig jaar begonnen nieuwbouw van een theater in het centrum van de stad. De omstreden bouw van een prestigieus theater aan de Zuidsingel werd in september vorig jaar stilgelegd toen de bouwput vol grondwater liep en panden in de omgeving begonnen te verzakken en zelfs dreigden in te storten. Twee van de vier wethouders struikelden over de affaire. De gemeenteraad besloot daarop de bevolking om advies te vragen bij de gemeenteraadsverkiezingen. De Middelburgers konden kiezen uit maar liefst vijf varianten voor een nieuwe schouwburg. Een unicum in bestuurlijk Nederland, waar in referenda meestal ‘mee eens’, ‘mee oneens’ of ‘weet ik niet’ wordt gevraagd. Met ruim 29 procent van de stemmen was de renovatie van het huidige theater het populairst. Met 8,8 miljoen euro is dit tevens de goedkoopste optie.

Reageer op dit artikel