nieuws

Luxe woningen voor Rotterdamse studenten

regios

Rotterdamse studenten maken vanaf vandaag kans op een appartement in een van de luxe woontorens in het centrum van Rotterdam.

De studenten worden via een van wethouder Karakus (Wonen en Ruimtelijke Ordening) afkomstige mail opgeroepen zich in te schrijven voor de actie, aldus een woordvoerder van de gemeente. Studenten van de Erasmus Universiteit, de Hogeschool Rotterdam, Codarts en Hogeschool InHolland die dit jaar afstuderen, komen in aanmerking voor een dergelijk appartement. Normaal gesproken moet een appartement 1.200 euro per maand opbrengen. Ter gelegenheid van de actie betalen de studenten slechts 400 euro per maand. Dit bedrag geldt overigens alleen voor het eerste jaar, aldus de gemeentewoordvoerder. Het tweede jaar geldt een huurbedrag van 800 euro en in jaar drie geldt de normale huur. De actie heeft als doel de stad op de kaart te zetten als aantrekkelijke woonstad voor afgestudeerden, zo meldde een woordvoerder van de gemeente. In totaal komen er gedurende een periode van drie jaar in totaal 45 appartementen beschikbaar.

Reageer op dit artikel